aanmelden


ZORGPUNT N16

 

 

DE MEDEWERKERS VAN HET ZORGPUNT N16

 
  Esther Van den Bossche (Coördinator)

 

Samen met mijn dochtertje Lena woon ik sinds enige tijd te Temse.
Als net afgestudeerde maatschappelijk assistente (optie: Sociaal cultureel werk)  ging ik aan de slag bij het OCMW Puurs. Daar combineerde ik twee halftijdse functies.
Enerzijds coördineerde ik de dienst voor onthaalgezinnen en anderzijds stond ik mede in voor de begeleiding van minderjarige alleenstaande asielzoekers. Enkele jaren later koos ik voor een nieuwe uitdaging bij het Onafhankelijk Ziekenfonds 501 waar ik gedurende 3 jaar instond voor de sociale dienstverlening in het ICAW1.
In 2009 greep ik de kans om mijn loopbaan over een andere boeg te gooien.  Een nieuwe start in een geheel nieuw concept, nl: de uitbouw van een Lokaal Multidisciplinair Netwerk ter bevordering van de chronische zorg in de eerste lijn met de zorgtrajecten diabetes en chronisch nierfalen als leidraad.
Geen evidentie zo bleek, maar mede door de volharding van het LMN bestuur kreeg het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Schelde – Rupel gestalte in de vorm van een zorgtrajectenhuis en een sterk team paramedici die hun schouders zetten onder de uit bouw van een heus eerstelijns netwerk ter ondersteuning van de chronische zorg in de regio.
Samen met dit team, en de huisartsen van onze regio, zijn wij vast beraden om de zorg voor chronische zieken in de eerste lijn een prominente plaats te geven in het zorglandschap.

Als net afgestudeerde maatschappelijk assistente (optie: Sociaal cultureel werk)  ging ik aan de slag bij het OCMW Puurs. Daar combineerde ik twee halftijdse functies. Enerzijds coördineerde ik de dienst voor onthaalgezinnen en anderzijds stond ik mede in voor de begeleiding van minderjarige alleenstaande asielzoekers.

Enkele jaren later koos ik voor een nieuwe uitdaging bij het Onafhankelijk Ziekenfonds 501 waar ik gedurende 3 jaar instond voor de sociale dienstverlening in het ICAW1.

In 2009 greep ik de kans om mijn loopbaan over een andere boeg te gooien.  Een nieuwe start in een geheel nieuw concept, nl: de uitbouw van een Lokaal Multidisciplinair Netwerk ter bevordering van de chronische zorg in de eerste lijn met de zorgtrajecten diabetes en chronisch nierfalen als leidraad.

Geen evidentie zo bleek, maar mede door de volharding van het LMN bestuur kreeg het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Schelde – Rupel gestalte in de vorm van het Zorgpunt N16 en een sterk team paramedici die hun schouders zetten onder de uit bouw van een heus eerstelijns netwerk ter ondersteuning van de chronische zorg in de regio.

Samen met dit team, en de huisartsen van onze regio, zijn wij vast beraden om de zorg voor chronische zieken in de eerste lijn een prominente plaats te geven in het zorglandschap.

 

 

 

 

 
Annick De Mey Secretariaat Zorgtraject Schelde Rupel

Annick De Mey (Secretariaat LMN)

 

INa de humaniora heb ik graduaat bedrijfsadministratie in Dendermonde gedaan. Ik heb vervolgens 20 jaar in de transportsector gewerkt. Door de meervoudige handicap van onze zoon Lester ben ik de laatste jaren halftijds gaan werken.  In maart 2010 ben ik als weekendreceptioniste begonnen op de Huisartsenwachtpost N16. 

Zo ben ik met Esther, de coördinator van het Zorgpunt N16  in contact gekomen.

Patiënten, die beroep willen doen op een educator, diëtiste of podoloog, kunnen bij mij dagelijks terecht tussen 13:00 h en 16:00 h na afspraak. Hopelijk kunnen steeds meer mensen het zorgtrajectenhuis leren kennen en kan dit zo een meerwaarde betekenen in hun leven als diabetes- of nierpatiënt. Wij hopen op jullie medewerking want zo alleen kan dit project slagen.

Dus indien jullie vragen hebben of een afspraak willen maken kan u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen op het nummer 03 740 56 56. 

   
 
Bart Dubois Verpleegkundige Educator Zorgtraject Schelde Rupel

Bart Dubois (Verpleegkundige Educator)

 

Van opleiding ben ik sociaal verpleegkundige (Lier, 1990). 

Als pas afgestudeerde ging ik aan de slag bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen en beleefde er begin jaren 90 de pioniersjaren van het gegeven ‘referentieverpleegkundige diabetes’. Ik zag door de jaren de diabeteszorg grondig veranderen. Pas jaren later bestond er een officiële opleiding tot referentieverpleegkundige. 

Stilletjes aan  kreeg de diabeteszorg in de eerste lijn vorm.  In 2003 deed het gegeven ‘diabeteseducaties’ zijn intrede binnen de nomenclatuur en startte ik educaties (educatie tot inzicht/educatie tot zelfzorg).

In 2007 volgde ik een upgradecursus tot diabeteseducator. Zo’n anderhalf jaar geleden ging het Zorgtraject Diabetes’ van start en kreeg de eerstelijnsdiabeteszorg nog meer gestalte. Sinds de opstart van het ZT werd ik wekelijks enkele uren vrijgesteld tot het verlenen van educaties. Vandaag educeer ik elke namiddag van maandag tot donderdag. 

Het Zorgtrajectenhuis in Puurs is de zoveelste concretisering om de diabeteszorg van vandaag en morgen binnen de eerste lijn verder uit te bouwen. Ik wil hiertoe mijn bijdrage leveren en ben elke eerste en derde donderdag beschikbaar voor educaties in het Zorgpunt N16

 

   
 
Lieve Sak Verpleegkundige Educator Zorgtraject Schelde Rupel

Lieve Sak (Verpleegkundige Educator) 

 

Ik werk sinds 1983 in de Thuisverpleging.

Bij de voorzorg gestart als verpleegkundige, verschillende jaren als sectorverantwoordelijke en later als praktijkverantwoordelijke.

Doorheen de jaren volgde ik bijkomende opleidingen, zoals: referentieverpleegkundige diabetes en wondzorg. 

Met de komst van de zorgtrajecten greep ik mijn kans om me bij te scholen tot diabeteseducator.  

Sinds 2010 werk ik deeltijds als verpleegkundige in de thuisverpleging en deeltijds als diabeteseducator voor de Voorzorg in de regio Antwerpen en Mechelen.  

Elke eerste en derde maandag van de maand geef ik educatie in het Zorgpunt N16.

 

   
 
Geert Mertens Verpleegkundige Educator Zorgtraject Schelde Rupel

Geert Mertens (Verpleegkundige Educator)

 

 

Vijftien jaar geleden heb ik  de zaak GEERT MERTENS BVBA (verpleging aan huis) opgestart.  Doorheen de jaren hebben wij ons verder gespecialiseerd in palliatieve verzorging en diabeteseducatie.  Wij bieden een totaalzorg aan, dit wil zeggen dat wij garant staan voor alle verpleegkundige technieken (toiletzorg, wondzorg, inspuitingen, bloedafname….)

Sinds 2010 ben ik diabeteseducator en kan u voor alle educaties bij ons terecht. De educaties worden steeds gegeven op voorschrift van de huisarts en gaan  door in het Zorgpunt N16 gevestigd in de huisartsenwachtpost N16 te Puurs.

Mijn consultaties gaan door elke woensdagnamiddag. Op aanvraag kan er een ander consultatiemoment voorzien worden.  

   
 
Guy Van Camp Diëtist Zorgtraject Schelde Rupel

Guy Van Camp (Diëtist)

 

Ik ben de ouderdomsdeken van ons team. 

Na mijn studies voor diëtist aan de K.U.Leuven (1977) ben ik 18 jaar werkzaam geweest als klinisch diëtist in de ziekenhuizen van Mechelen en ook 2 jaar in een Amerikaans ziekenhuis in Riyadh Saudi Arabië. 

Nadien ben ik als zelfstandig diëtist aan de slag gegaan. Ik werk sinds 1997 voor een aantal huisartsenpraktijken uit de regio en ook voor VIGez en Logo Mechelen (Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en ziektepreventie en Lokaal Gezondheidsoverleg Mechelen).

Koken is mijn passie en geef kookles aan Syntra Leuven in de opleiding 'Dieetkok'

Mensen begeleiden naar een gezond eetpatroon en kooktechnieken is mede (naast voldoende lichaamsbeweging) de sleutel tot een streven of behoud van een optimaal lichaamsgewicht. 

Voor al de mensen die strijden tegen overgewicht, wil ik hen op een positieve manier begeleiden ( zowel kinderen als volwassenen) ook ter preventie of therapie van type II diabetes.

Ik werk elke woensdagnamiddag te Puurs in het Zorgpunt N16 maar ga ook aan huis voor deze die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

 

   
 
Zorgpunt N16 Uw zorg is onze zorg. Daar maken wij een punt van.
LOKAAL MULTIDISCIPLINAIR NETWERK SCHELDE RUPEL - ZORGPUNT N16
Rijksweg 8b - 2870 Puurs TEL: 03 740 56 56
 
Copyright © 2018. LMN Schelde Rupel. Ontwerp XSITED.BE